Bucuria - Descoperirea Bucuriei În Mijlocul SuferințeiSample
Bucurie în mijlocul suferinței
Bucuria este una dintre cele mai puternice emoții umane și, deseori, își are izvorul chiar în experiențele dureroase ale vieții pentru că, din adâncurile durerii, începe să crească adevărata bucurie.
O imagine a bucuriei care rezultă în urma suferinței este miracolul nașterii. După lungile ore de travaliu, apare o nouă viață care aduce un val de eliberare și o bucurie nemaipomenită. Dumnezeu a ales acest miracol pentru a-Și împlini cea mai prețioasă promisiune: venirea Mântuitorului lumii.
În Luca 1, vedem începutul desfășurării evenimentelor. Maria, o adolescentă obișnuită, este vizitată de îngerul Gavril. El îi spune Mariei să nu se teamă și îi transmite un mesaj de la Dumnezeu prin care o înștiințează că va rămâne însărcinată și va naște un fiu. El va fi Mântuitorul mult așteptat, Fiul Dumnezeului Preaînalt, iar numele Lui va fi Isus.
Tânăra Maria este tulburată. Cum se va putea întâmpla aceasta? Sunt fecioară!
Gavril îi spune că Duhul lui Dumnezeu va face acest lucru posibil, deși, din punct de vedere omenesc, niciodată nu s-ar putea întâmpla așa ceva. Maria îi răspunde cu cuvinte pline de credință, acceptând misiunea care i s-a încredințat.
Nouă ne este greu să ne imaginăm dimensiunea durerii pe care Maria avea să o experimenteze. Pe de-o parte, vestea îi aducea o mare cinste Mariei; i se făcuse parte de un mare har din partea lui Dumnezeu! Dintre toate femeile de pe pământ, Maria fusese aleasă ca să-L aducă în lume pe Mântuitorul.
Pe de altă parte, să rămână însărcinată în acea perioadă a vieții ei, ar fi fost un lucru rușinos pentru ea și familia ei. Maria era logodită cu un bărbat pe nume Iosif, ceea ce însemna că, din punct de vedere legal, căsătoria lor era un lucru sigur. Dar ei încă nu ajunseseră în relația lor la intimitate. Dacă s-ar fi aflat în comunitate că ea era însărcinată, veștile ar fi produs rumoare, făcându-i de rușine pe Iosif, pe Maria și pe familiile lor. Conform Legii, ar fi putut fi chiar omorâtă prin împroșcarea cu pietre.
În mod firesc, noi presupunem că cele mai mari bucurii ale vieții vin din cele mai mari plăceri ale noastre. Totuși ceea ce vedem aici este un exemplu al adevăratei bucurii care crește din pământul fertil al suferinței.
Reflecție: Există vreo situație care îmi produce tulburare sau durere? Cum pot să privesc acea situație ca pe-o oportunitate care să-mi aducă bucurie și nu ca pe un lucru devastator?
Rugăciune: Doamne, uneori, modul în care Tu lucrezi mi se pare de neînțeles! Deschide-mi inima ca să înțeleg că pot avea parte de bucurie adevărată chiar și atunci când împrejurările vieții mele sunt dureroase!
Scripture
About this Plan
Își au oare cele mai mari bucurii ale vieții rădăcina în cele mai mari plăceri sau e vorba aici de ceva mult mai profund? În acest plan captivant de 7 zile, vei putea descoperi un adevăr surprinzător izvorât din evenimentele legate de Nașterea Domnului. Emanuel, Dumnezeu cu noi, face posibil ca adevărata bucurie să crească din pământul fertilizat cu suferințele noastre.
More