غلاطیان 3
3
شریعت یا ایمان؟
1ای غلاطیان نادان، مرگ عیسای مسیح با چنان روشنی بیان شد که گویی او در برابر چشمان شما مصلوب شده است. پس چه کسی شما را افسون کرده است؟ 2من از شما فقط یک سؤال دارم: آیا شما روحالقدس را از راه انجام شریعت به دست آوردید یا با ایمان آوردن به مژدهای که شنیدید؟ 3چطور میتوانید تا به این اندازه احمق باشید؟ شما که باقدرت روحالقدس شروع کردید، آیا اکنون میخواهید باقدرت جسمانی به کمال برسید؟ 4آیا اینهمه تجربیّات شما بیهوده بوده است؟ تصوّر نمیکنم. 5آیا خدایی که روحالقدس را به شما میبخشد و در میان شما معجزهها میکند، این کارها را بهخاطر اینکه احکام شریعت را بهجا میآورید انجام میدهد یا به سبب آنکه انجیل را شنیدهاید و به آن ایمان دارید؟
6برای ابراهیم درست همینطور شد. چنانکه نوشته شده است، «او به خدا ایمان آورد و خدا آن ایمان را بهعنوان نیکی مطلق به حسابش گذاشت.»#3:6 نقل قول از پیدایش ۱۵:۶ 7پس باید بدانید که فرزندان حقیقی ابراهیم ایمانداران هستند. 8چون نوشتۀ کتب مقدّس زمانی را پیشبینی کرده بود که خدا غیریهودیان را از راه ایمان کاملاً نیک محسوب میکند، پس به ابراهیم بشارت داده گفت: «به وسیلۀ تو تمام ملّتها برکت خواهند یافت.»#3:8 نقل قول از پیدایش ۱۲:۳ و ۱۸:۱۸ 9بنابراین ایمانداران در برکات ابراهیم ایماندار، شریک و سهیم هستند.
10از طرف دیگر همۀ آنانی که به اطاعت از شریعت متّکی هستند، ملعونند، زیرا نوشته شده است: «هرکه در انجام تمام آنچه در شریعت نوشته شده است ثابت نماند، ملعون است.»#3:10 نقل قول از تثنیه ۲۷:۲۶ 11اکنون کاملاً روشن است که هیچکس در حضور خدا به شریعت نیک شمرده نمیشود، زیرا «شخص نیکو بهوسیلهٔ ایمان زندگی خواهد کرد.»#3:11 نقل قول از حبقوق ۲:۴ پولس در این نقل قول از ترجمه هفتاد استفاده نموده است. 12امّا شریعت بستگی به ایمان ندارد. بلکه «آنکه به انجام شریعت میپردازد، در شریعت هم زندگی خواهد کرد.»#3:12 نقل قول از لاویان ۱۸:۵
13وقتی مسیح بهخاطر ما ملعون شد، ما را از لعنت شریعت آزاد کرد. زیرا نوشته شده است: «هرکه به دار آویخته شود ملعون است.»#3:13 نقل قول از تثنیه ۲۱:۲۳ 14اینهمه واقع شد تا برکتی که خدا به ابراهیم وعده داده بود، بهوسیلهٔ عیسای مسیح به غیریهودیان برسد تا ما روحالقدس موعود را از راه ایمان به دست آوریم.
شریعت و وعدههای خدا
15ای برادران#3:15 روی سخن در اینجا با تمام ایمانداران است. من، میخواهم از یک مَثَل روزمرّه استفاده کنم: هیچکس نمیتواند به پیمانی که تأیید شده است چیزی بیفزاید یا آن را باطل سازد. 16باری، وعدهها به ابراهیم و فرزند او داده شد و نمیگوید: «فرزندان» تا شامل بسیاری گردد. بلکه به یک فرزند یعنی به مسیح اشاره میکند. 17مقصود من این است: شریعتی که چهارصد و سی#3:17 پولس ۴۳۰ سال را از متن عبری کتاب خروج ۱۲:۴۰ گرفته است. در آنجا این عدد حاکی از سالهایی است که قوم اسرائیل در مصر در اسارت به سر میبرند سال بعد برقرار گردید، نمیتواند پیمانی را که خدا با ابراهیم بست، فسخ نماید بهطوریکه وعدۀ خدا را باطل سازد. 18زیرا اگر کسب برکت بسته به شریعت باشد، دیگر به وعدۀ خدا بستگی ندارد. امّا خدا بنابر وعدۀ خود آن را به ابراهیم عنایت فرمود.
19پس مقصود از شریعت چیست؟ شریعت بعدها برای تشخیص گناه اضافه شد و قرار بود فقط تا زمان ظهور فرزند ابراهیم که وعده به او داده شده بود، دوام داشته باشد. همین شریعت بهوسیلهٔ فرشتگان و با دست یک واسطه برقرار شد. 20واسطه بین دو نفر عمل میکند، درحالیکه وعده از طرف خدایی است که واحد است.
مقصود از شریعت
21پس آیا شریعت برخلاف وعدههای خدا است؟ ابداً! زیرا اگر شریعتی داده شده بود که قادر به بخشیدن حیات بود، البتّه نیکی مطلق نیز بهوسیلهٔ شریعت میسّر میشد. 22امّا طبق نوشتۀ کتب مقدّس همه اسیر گناه هستند تا برکت موعود که از راه ایمان به عیسای مسیح به دست میآید، به ایمانداران عطا شود.
23امّا قبل از رسیدن دورۀ ایمان، همۀ ما محبوس و تحت تسلّط شریعت بودیم و در انتظار آن ایمانی که در شُرف ظهور بود بهسر میبردیم. 24بهاینترتیب، شریعت سرپرست ما بود که ما را به مسیح برساند تا بهوسیلهٔ ایمان، کاملاً نیک محسوب شویم، 25امّا چون اکنون دورۀ ایمان رسیده است، دیگر تحت مراقبت سرپرست نیستیم.
26بهوسیلهٔ ایمان همۀ شما در اتّحاد با مسیح عیسی، فرزندان خدا هستید. 27شما که در اتّحاد با مسیح تعمید گرفتید، مسیح را در بر کردهاید. 28پس دیگر هیچ تفاوتی میان یهودی و غیریهودی، غلام و آزاد، مرد و زن وجود ندارد، زیرا همۀ شما در اتّحاد با عیسای مسیح یک هستید. 29و اگر متعلّق به مسیح هستید، فرزند ابراهیم و مطابق وعدۀ خدا، وارث او هستید.
Currently Selected:
غلاطیان 3: مژده
Highlight
Share
Copy
Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in
Today's Persian Version Revised (TPVR) © United Bible Societies, 2023