YouVersion
Pictograma căutare

پیدایش ‮معرفی کتاب پیدایش‬

معرفی کتاب پیدایش
آغازها! کتاب پیدایش کتاب آغازها است! آغاز عالم هستی، آغاز حیات گیاهان و جانوران، و آغاز حیات انسان. اما سرآغاز بسیاری دیگر از امور را نیز در این کتاب می‌یابیم: سرآغاز پیوندهای خانوادگی، گناهِ عالم‌گیر، قتل و جنایت، صنعت، هنر، قومها و ملتها، و در نهایت سرآغاز قوم اسرائیل.
کتاب پیدایش یکی از بحث‌انگیزترین کتابها است. علت آن است که این کتاب به شرح رویدادهایی می‌پردازد که در فراسوی تاریخ مدون بشر قرار دارند. پیدایش می‌کوشد با زبانی خاص و موجز و به‌دور از خرافه، چگونگی پدیدآییِ عالم هستی را به دست خالق آن شرح دهد. همچنین با زبانی پر رمز و راز به شرح ورود نافرمانی و عِصیان به زندگی بشر می‌پردازد. به هنگام مطالعۀ این کتاب باید نکتۀ بسیار مهمی را در نظر داشت: هدف نویسنده آن است که شرح دهد قوم اسرائیل چگونه و از کجا پدید آمده است. برای این منظور، ما را به آغاز عالم هستی می‌برد و تاریخ پیدایش قوم اسرائیل را تا نخستین انسان پی می‌گیرد.
یازده باب نخست کتاب به دوره‌ای از تاریخ بشر می‌پردازد که در ورای دانش ما است. در آن شاهد وقایعی هستیم نظیر پیدایش عالم هستی، انسان نخستین، سقوط بشر، فرزندان آدم و حوا، شرارت عالم‌گیر، و نابودی نسل بشر به‌جز خانوادۀ نوح، و بنای برج بابِل. از باب دوازدهم، وارد دوره‌ای می‌شویم که در محدودۀ شواهد و قرائن تاریخی قرار دارد. در این قسمت، به رویدادها و چهره‌هایی برمی‌خوریم که تا حدی می‌توان سایه‌های آنها را در باستان‌شناسی دنبال کرد. این چهره‌ها همانا پاتْریارْخها یا نیاکان اوّلیۀ قوم اسرائیل هستند، یعنی ابراهیم، اسحاق، و یعقوب. کتاب در جایی پایان می‌یابد که نطفۀ قوم اسرائیل بسته شده و دوازده پسر اسرائیل (یعقوب) در مصر به سر می‌برند. کتاب پیدایش نه تنها نخستین کتاب کتاب‌مقدس است، بلکه نخستین کتاب از کتابهای پنجگانه موسی است که به ’تورات‘ معروف است.
تقسیم‌بندی کلی ‏
۱- آفرینش (بابهای ۱ و ۲) ‏
۲- گناه انسان و پی‌آمدهایش (باب ‌۳) ‏
۳- نسل آدم (بابهای ۴ و ۵) ‏
۴- نوح و طوفان (بابهای ۶ تا ۹)
۵- تکثیر و پخش‌شدن ملل (باب ۱۰ تا ۱۱: ۲۶)
۶- ابراهیم (۱۱‏:۲۷ تا ۲۵‏:۱۸)
۷- اسحاق (۲۵‏:۱۹ تا ۲۶‏:۳۵)
۸- یعقوب (بابهای ۲۷ تا ۳۶)
۹- یوسف (بابهای ۳۷ تا ۵۰)

Evidențiere

Partajează

Copiază

None

Dorești să ai evidențierile salvate pe toate dispozitivele? Înscrie-te sau conectează-te